Neimplicarea, cea mai păguboasă abordare a vieții

de Catalin

Implicarea civică e un drept, dar și o responsabilitate. Ca cetățeni care trăim în sânul unei comunități și care beneficiem de tot ce presupune acest lucru: educație, servicii de sănătate, infrastructură, locuință, servicii sociale etc, a participa activ și a ne aduce contribuția personală la construirea unei societăți cât mai sănătoase ne aduce beneficii care trec de pragul personal, cu impact asupra întregii societăți.

După 3 ani în care am tot sperat ca măcar 10% dintre concetățeni să folosească site-ul de participare cetățenească realizat pentru comuna noastră, site la care am lucrat câteva luni de zile și pentru care am plătit un server pe care să ruleze, am luat hotărârea să-l închid. Nu are rost să consum bani și energie pe ceva care nu este folosit.

Sunt mulți cei care critică autoritățile, spun pe rețelele sociale sau în discuțiile personale că ”nu se face nimic”, dar nu încearcă să afle ceea ce se face și mai ales nu se deranjează să vină cu ceva concret, cu o idee, o soluție, o interacțiune cu autoritățile de orice fel ar fi aceasta, un vot. Pentru a facilita interacțiunea și implicarea în luarea deciziilor am construit încă de la începutul mandatului noului primar, site-ul decidem.branestidambovita.ro, cea mai avansată platformă de implicare cetățenească care este folosită cu succes în marile orașe ale lumii. În 3 ani, au fost curioși și s-au înscris pe platformă doar 15 persoane și au interacționat cu o propunere, un comentariu sau un vot, doar 2 persoane.

Schema rezumativă a arhitecturii funcționale a platformei pentru participare cetățenească

Asta ați ratat, dragi concetățeni:

O platformă pentru a construi Brăneștiul pe care îl dorim

decidem.branestidambovita.ro este o platformă digitală de participare publică, a Primăriei și Consiliului Local Brănești, pentru a construi o localitate mai democratică. Un spațiu de referință pentru a construi o localitate deschisă, transparentă, de colaborare între locuitorii săi.

decidem.branestidambovita.ro este, de asemenea, o comunitate. S-a născut în anul 2021 din dorința administrației și a unor cetățeni implicați, cu scopul de a garanta principiile democratice ale participării tuturor la buna administrare a localității.

în DECIDEM puteți participa și decide cu privire la diferite subiecte prin spaţiile pe care le vedeţi în meniul superior:

Procese participative, Organizații, Iniţiative, Consultări.

În cadrul fiecăruia veți găsi opțiuni diferite pentru a participa: puteți face propuneri individual sau împreună cu alte persoane, participa la dezbateri, prioritiza proiectele pentru a le pune în aplicare, participa la reuniuni directe și la alte acțiuni.

Cum puteați participa la decidem.branestidambovita.ro?

Înscrieți-vă și intrați în procese participative, adăugați propuneri, împărtășiți idei în discuții și faceți comentarii. Dacă sunteți un cetățean înregistrat în Brănești, puteți susține propunerile.

Aflați mai multe

 • Consultați procesele participative
 • Răsfoiți cele mai recente propuneri, cele mai apreciate, cele mai comentate sau cele care generează cea mai mare dezbatere.
 • Filtrați conținutul de interes pe baza variabilelor precum zona, subiectele sau etichetele.

Participați

 • Faceți noi propuneri.
 • Comentați propunerile existente, atât din partea Primăriei/Consiliului Local, cât și a cetățenilor.
 • Oferiți argumente pro sau contra sau faceți reflecții generale.
 • Sprijiniți propunerile.
 • Distribuiți propunerile pe rețelele de socializare.

Urmăriți propunerile

 • Urmăriți toate propunerile: cele inițiate pe platformă și cele generate în cadrul întâlnirilor față în față.
 • Aflați toate detaliile întâlnirilor față în față și discuțiile care au avut loc acolo.
 • După programările față în față, consultați platforma pentru întregul curs al dezbaterilor și contribuțiile generate.
 • Marcați o propunere și urmați evoluția acesteia, de la comentariile altor persoane până la documentele finale.

Nu ați fost interesați, nu a fost să fie, păcat!

You may also like

Lasa un comentariu

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00