Etapele care trebuiesc parcurse la realizarea unui site.

 

Se începe prin culegerea informaţiilor de la client despre proiectul avut în vedere.

După stabilirea cerințelor site-ului, întocmesc oferta clientului. Dacă aceasta este acceptată continuăm cu:

Cumpărarea domeniului şi a web hosting-ului pentru site în cazul în care clientul un le are deja.

Stabilirea unei identități grfice pentru afacerea clientului, folosită atât pentru site cât și în celelalte specte ale afacerii.

Desenarea șablonului dacă se realizează un site de la zero, ori alegerea și modificarea unui șablon pentru platorma tip CMS pe care este dezvoltat site-ul.

Se continuă cu instalarea pe domeniul dat a aplicației CMS (WordPress, Drupal, Joomla, Magento, PrestaShop, etc) ori a siteului de probă construit de la zero după indicațiile clientului, dacă acesta dorește un astfel de site.

Urmază configurarea structurii de bază: a categoriilor; meniului, tipului de conținut; permisiuni, etc.

Se introduce conținut de probă, ori conținutul pus la dispoziție de către client, pentru testarea funcționalităților și remedierea potențialelor greșeli ori neajunsuri.

Optimizarea paginilor web pentru motorul de căutare Google.

În timpul lucrului site-ul va fi offline, dar clientul va avea date de loare pentru a putea vedea evoluția. În final, dacă total este conform cerințelor, site-ul este lansat online.

Dacă este necesar asigurăm asistență clientului până când reușește să lucreze cu site-ul, în cazul oricărui tip de site care implică actualizare ori completare cu informații.

JoomShaper